Anna Karenina (2012)

Unul dintre filmele pe care îl aștept cu nerăbdare este o nouă ecranizare al celebrului roman al lui Lev Tolstoi „Anna Karenina”. Filmul și-a făcut debutul în cinematografele de peste ocean, dar la noi va ajunge abia pe la mijlocul lunii decembrie.  Filmul este regizat de către Joe Wright care a fost apreciat pe plan internațional cu filmele „Atonement” și „Pride and Prejudice” („Mândrie și prejudecată”) și deja are în palmares trofee cu noul său film  în cadrul  a două festivaluri: Hamptons International Film Festival și Hollywood Film Festival.

Filmul a fost adaptat după romanul lui Tolstoi de către laureatul la Oscar, Tom Stoppard ( Shakespeare in Love,1998) sub o viziune regizorală îndrăzneață: scenele filmului se succed precum actele unei piese de teatru. Noua adaptare a romanului surprinde viața aristocrației ruse la sfârșitul secolului XIX în care societatea pendula între vechi și modern, sacru și profan datorită noilor descoperiri care puneau în prim plan rațiunea. Regizorul a dezvăluit că  încearcă să surprindă cu totul altceva în acest film și anume ceea ce  dorea Tolstoi să spună și nu ceea ce ecranizările de până acum au redat. Într-un scurt clip apărut pe internet,Joe Wright, ne dezvăluie câteva detalii despre noua sa producție:

Descoperim că rolul Annei Karenina este interpretat de către Keira Knightley, fiind a treia sa colaborare cu John Wright,  cel al lui Karenin este cunoscutul actor de origine engleză Jude Law, iar rolul cuceritorului Vronski este jucat de Aaron Taylor-Johnson. Dacă numele Keirei Knightley și a lui Jude Law ne sunt foarte cunoscute din filme precum: Pirații din Caraibe , Ducesa (2008) , Sherlock Holmes, Cold Mountain etc., Aaron Taylor-Johnson pare să fie o nouă speranță a Hollywoodului. Îl puteți urmări într-o producție recentă  „Brutele” alături de Blake Lively, Benicio del Toro sau Salma Hayek sau în Kick Ass (2010). În distribuție îi mai regăsim pe Kelly Macdonald ( a mai jucat în „Harry Potter si Talismanele Morții”), Matthew Macfadyen( a mai jucat în „Robin Hood”,2010), Domhnall Gleeson, Ruth Wilson, Alicia Vikander, Olivia Williams şi Emily Watson.

Înaintea premierei producătorii ne-au oferit o deosebită galerie foto cu personajele principale și citate din roman, idee care mi s-a părut originala și poate în acest fel vor mai exista doritori de a citi cartea înainte de a viziona filmul.

Această prezentare necesită JavaScript.

Eu aștept cu nerăbdare premiera și  la noi, dar până atunci mă delectez cu o coloana sonoră  care mie mi se pare superbă si care te introduce în epocă. Momentan am numai cuvinte de laudă  la adresa acestui film,dar sper ca rezultatul să și fie pe măsura așteptărilor mele.

Sper că v-am trezit interesul pentru acest film!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s