Renașterea Eroilor

Se pare că în anul 2013 vor renaște eroii anilor ʽ80-ʽ90, asta dacă nu vor veni înainte să ne salveze de fatidicul 21.12.2012. Producătorii de la Hollywood ne pregătesc câteva surprize în materie de remake-uri ale celor mai apreciate filme din deceniile trecute.  Mă bucur foarte mult că regizorii americani au apelat la reinventarea personajelor alături de care am crescut, la care mă uitam cu fratele meu pe canalele nemțești chiar dacă nu înțelegeam limba. Încă îl mai am pe Robocop în miniatură așezat pe unul dintre rafturile bibliotecii și pe Superman undeva în pungile unde păstrez revistele de benzi desenate. Sunt eroii alături de care am copilărit, pe care i-am cunoscut prin intermediul fratelui meu mai mare. Sunt acei eroi care nu îți inspirau frica, ci încrederea și speranța că vor veni să te ajute atunci când îi chemi.

1. MAN OF STEEL (SUPERMAN)

 man-of-steel-924938l„E o pasare? … Nu! … E un avion? … Nu! … E SUPERMAN!!!!”

Cel mai probabil celebra bandă-desenată care îl are în prim-plan pe  super-eroul venit de pe Krypton va avea o nouă ecranizare în 2013 în regia lui Zack Snyder, iar producătorul nu este nimeni altul decât Cristopher Nolan. Regizorul filmelor  „300-Eroii de la Termopile” (2006) și „Watchmen”/„Cei ce veghează” (2009) va încerca să aducă în fața spectatorilor o versiune mai serioasă a lui Superman, dar să și arate cum „a făcut cultura pop” să adopte și o altfel de mitologie:

„Oare ce anume de la acest personaj a făcut să fie spart codul şi a făcut cultura pop să adopte şi acest fel de mitologie deosebită? Ceea ce am făcut noi în acest film nu numai că examinează acest lucru, dar funcționează și ca o nemaipomenită poveste de aventuri. A fost o onoare să pot lucra la el. Ca fan al benzilor desenate, Superman este pentru mine Rosetta Stone (o misterioasă piatră antică găsită în orașul egiptean Rosetta, cu inscripții ale aceluiași text în trei limbi diferite) a tuturor supereroilor. Am vrut să fiu sigur că filmul va fi tratat cu respectul care i se cuvine”, a mai adăugat Snyder.

Rolul lui Superman va fi jucat de către Henry Cavill pe care l-am mai putut urmări în „Immortals/Nemuritorii: Războiul Zeilor”(2011) ca Tezeu, din distribuție mai fac parte  Kevin Costner (Jonathan Kent), Rusell Crowe (Jor-El) și Amy Adams ( Lois Lane). Rusell Crowe este Jor-El, tatăl biologic al lui Superman și pare un personaj destul de diferit de ceea ce a jucat el până acum.La prima vedere Superman se pare că a renunțat la „boxerii” roșii purtați peste pantaloni, iar viziunea este una mai avansată asupra personajului și datorită costumului care este foarte diferit de cel din „Superman Returns” (2006).

Premiera filmului în România va fi pe 21.06.2013

2. ROBOCOP 

robocop-266635l

Regizorul José Padilha conduce filmarile la remakeul lui RoboCop cu Joel Kinnaman, Samuel L. Jackson, Gary Oldman. Noua poveste va fi plasata în Detroit într-un viitor apropiat când un polițist ucis la datorie este transformat in cyborg super-uman și trimis pe străzi pentru a pune capăt crimelor care au atins cote alarmante. Acesta devine însă torturat de trecutul sau și pornește sa se răzbune pe cei care l-au ucis. (sursa: www.procinema.ro)

Robocop este transformat total în acest remake, iar imaginea lui este complet diferită față de cea pe care o cunoșteam până acum. Sunt mulți cârcotași care au spus că noul Robocop este imaginea dintre The Dark Knight și Dredd 3D, dacă aruncăm o privire mai atentă chiar le dăm dreptate. Tehnologia a avansat din 2000, dar nu trebuiau să-i schimbe și culoarea care-l făcea deosebit.

Premierea filmului în România va fi pe 9.08.2013

3. MAD MAX: FURY ROAD

mad-max-sequel-first-look-at-tom-hardy

Au trecut mai bine de 30 de ani de la primul film Mad Max al lui George Miller, iar cineastul a revenit acum la celebra franciză, după mai multe amânări și probleme cu producția. Fury Road a fost descris de producători drept o re-imaginare a filmului cult clasic din 1979, de această dată cu Tom Hardy în rol principal și Charlize Theron într-un rol secundar, în pielea unui personaj căruia îi lipsește o mână.

Acest proiect a fost inițiat încă din Iunie 2010 și filmările se vor derula in Australia, la fel ca si pentru celelalte filme ale seriei, și aduce mai multe noutăți. Cea mai importanta este distribuirea lui Tom Hardy în rolul principal, în defavoarea lui Mel Gibson care a declarat ca vârstă sa de 56 de ani nu mai este potrivita pentru personajul lui Max. Filmul are un buget de 100 de milioane de dolari, potrivit imdb.com.

Producătorii au declarat ca Mad Max: Fury Road va fi o relansare a universului lui Max, o schimbare adusa lumii în care acesta va duce aceleași lupte dure însa într-o maniera mai moderna. Lansarea acestei producții va avea loc în vara anului 2013 si promite sa aducă pe marile ecrane aceeași poveste incitanta care ii va tine cu sufletul la gura pe cinefili prin explozii de proporții, lupte brutale și decorurile excepționale. (sursa: www.procinema.ro)

Trebuie să ai un curaj nebun să interpretezi rolul lui Mad Max, personajul care l-a făcut celebru pe Mel Gibson, dar Tom Hardy a demonstrat că este un actor complex care se poate plia pe orice rol în orice gen de film. Dacă după acest film va reuși să smulgă aplauzele criticilor cu siguranță va fi exponentul generației actuale de actori.

“E o relansare a universului respectiv. Si o restructurare completa. Ceea ce nu inseamna ca ignora filmele pe care deja le stiti prea bine, inseamna doar ca e modificare de perspectiva a unei lumi in care va fi inclus acelasi personaj, insa intr-o maniera adusa la zi. Mel ar fi perfect pentru aceasta miscare dar, dintr-un motiv sau altul, a refuzat proiectul, iar eu am acum imensa responsabilitate de a-i calca pe urme. Voi incerca sa exprim aceeasi violenta, autenticitate, si duritate pe care-a exprimat-o el atat de bine in primele trei filme ale seriei.” – declara Tom Hardy.

Producția încă nu a făcut cunoscute publicității trailerul filmului sau pozele oficiale, poate și datorită unor probleme de ordin financiar, cheltuielile pentru film depășind bugetul și întârziind.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s