Premierele săptămânii

1. The Man with the Iron Fists (Omul cu pumni de fier)

„Nu poți să spui KUNG FU fără F și U”

the-man-with-the-iron-fists-854912l

OMUL CU PUMNI DE FIER, o aventură inspirată de filmele clasice de kung-fu, în viziunea lui RZA şi Eli Roth. Aflat pentru prima dată în postura de regizor şi protagonist al unui film de lung metraj, RZA, alături de o distribuţie de vedete internaţionale, în frunte cu Russel Crowe şi Lucy Liu, spune povestea spectaculoasă a unor războinici şi asasini, precum şi a unui erou singuratic din China secolului al nouăsprezecelea, care trebuie să facă front comun pentru a distruge un clan de trădători care vrea să-i lichideze pe toţi.

(sursa: www.cinemagia.ro)

Filmul reprezintă o ambiție a lui RZA care se consideră mare amator de filme din „genul wuxia (filme în care protagonişti erau artişti de arte marţiale chinezeşti) şi jidaigeki (filme de epocă japoneze, cu poveşti despre meşteşugari, fermieri, samurai şi neguţători)”. Se pare că RZA și-a văzut visul împlinit atunci cand proiectul său a fost realizat cu o distribuție de zile mari.

RZA explică ce a însemnat acest univers alternativ pentru el: “Filmele cu arte marţiale m-au influenţat încă de la nouă ani, când am început să merg la filme cu karate la cinematograful St. George din Staten Island. Câte două filme deodată, n-o să uit niciodată! Primele pe care le-am văzut au fost “Furia Dragonului”, cu Bruce Lee, iar celălalt, “Samuraiul negru”, cu Jim Kelly”.

(sursa: www.cinemarx.ro)

Personal, filmul pare să fie o combinație între Mortal Kombat și filmele cu Bruce Lee din anii  ’70, dar cu multe efecte speciale și violență. Lucy Liu se încadreză perfect în acest perisaj, dar Russel Crowe pare să fie scos din filmele cu cowboy.

Pentru amatori filmul rulează în cinematografe din data de 7.12.2012

2. THE WORDS (HOȚUL DE CUVINTE)

„ Anumite opțiuni de aparțin pentru totdeauna”

the-words-707339lImaginea de scriitor pare să i se potrivească de minune lui  Bradley Cooper care după rolul din „Limitless”(2011) în care este un autor ratat și care încearcă să înțeleagă de ce este sortit eșecului, dar cu toate acestea viața lui se schimbă când primește de la un vechi prieten un drog sintetic – NZT – care îi pune în funcțiune creierul în totalitate.

Începutul filmului „Hoțul de cuvinte” ( după părerea mea o traducere nu prea a potrivită a titlului) pare să prezinte același fir narativ ca în cel prezentat mai sus, dar  foarte probabil ascunde o întorsătură de situație așa cum ne-am obișnuit în filmele din ultima perioadă.

 Rory Jansen, un scriitor care face eforturi pentru a supraviețui de azi pe mâine, aspiră să devină următoarea vedetă din lumea literară. Când descoperă un manuscris pierdut, aflat într-o servietă veche, afectată de intemperiile vremii, își dă seama că a găsit ceva nemaipomenit, o operă pe care şi-ar dori să o fi scris chiar el”. „Rory hotărăște însă să treacă drept autorul acelei cărţi şi obţine, în sfârşit, recunoaşterea literară pe care şi-o dorea cu atâta aviditate. Cu toate acestea, realizează destul de repede că a trăi cu alegerea pe care a făcut-o nu este un lucru ușor  căci este pus în faţa unei dileme morale care îl va face să analizeze în mod cât se poate de serios persoana care a devenit.

(sursa: www.cinemarx.ro)

Filmul este în regia lui Brian Klugman și Lee Sternthal, cei doi apelînd la o distribuție impresionantă Zoe Saldana, Dennis Quaid, Olivia Wilde și Bradley Cooper.

„Hoțul de cuvinte” poate fi vizionat în cinematografe din 7.12.2012

3. PLAYING FOR KEEPS (MEREU ÎN OFFISDE)

„ Când primești o a doua șansă, folosește-te de ea!”

playing-for-keeps-771476lSfârșitul anului ne întâmpină cu două filme care îl au în rolul principal pe Gerard Butler: „Playing for Keeps” și „Chasing Maverics”. Primul dintre ele a avut premiera weekendul acesta în cinematografele din Romania. Filmul este o comedie romantică care se poate savura împreună cu întreaga familia. Regia îi aparține lui Gabriele Muccino, iar printre actori îi recunoaștem pe Uma Thurman, Jessica Biel și Catherine Zeta-Jones.

Playing for Keeps are ca personaj principal un fost star de fotbal șarmant, dar ghinionist (Gerard Butler), care se reîntoarce acasă ca să-și refacă viața. Încercând să găsească o modalitate de-a relua relația cu fiul său, el e implicat în antrenarea echipei de fotbal a băiatului. Dar încercările sale de a deveni, finalmente, adult, sunt întâmpinate cu provocări hilare din partea atrăgătoarelor mame de mici fotbaliști care-l urmăresc pe burlac cu intenții nu tocmai curate.

(sursa: www.cinematique.ro)

Filmul poate fi vizionat în cinematografe din 7.12.2012

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s