Crazy/Beautiful (2001)

200full

Titlu: Crazy/ Beautiful (Nebuni și Frumoși)

Anul lansării: 2001

Gen: Drama, Romance

Regizor: John Stockwell

Actori: Kristen Dunst, Jay Hernandez

Note: IMDb-6,3; Rotten Tomatoes-63%, 

„There are millions of people in this world, but in the end it all comes down to one. I still panic sometimes, forget to breathe, but I know that there’s something beautiful in my imperfections; the beauty that he held up for me to see. The strength that I will never be able to say.” – Nicole (Kristen Dunst)

STORYLINE

Mulți ar spune despre „Nebuni si Frumoși” că urmărește pattern-ul  poveștii de dragoste dintre Romeo și Julieta, dar modernizată într-o societate americană în care totul poate fi posibil. Într-adevăr povestea este comună: doi adolescenți se îndrăgostesc, el face parte din cartierul de imigranți mexicani și e nevoie sa muncești din greu pentru a te realiza, iar ea e fiica unui om politic care are tot ce un copil își poate dori, dar cu toate acestea nu este mulțumită.Oricum, filmul dorește să evidențieze faptul că cea mai frumoasă dragoste se naște în liceu iar atunci când este sinceră are puterea să schimbe oameni.

Nicole Oakley (Kristen Dunst) este  în ultimul an de liceu, cu foarte multe probleme de comportament chiar dacă are o situație bună acasă. Indiferența tatălui și a mamei vitrege îi afectează foarte mult purtarea care o îndeamnă să aleagă  drumuri greșite în viața de zi cu zi. Este o rebelă în adevăratul sens al cuvântului fiind de multe ori adusă acasă de mașina poliției. Majoritatea timpului și-l petrece cu prietena sa cea mai buna Maddy (Taryn Manning) , lipsind de la școală și alături de care își împarte fiecare țigară și sticlă de alcool. Nicole pare să nu-și găsească locul de la vârsta de 12 ani când își găsește mama moartă, această întâmplare îi afectează foarte tare copilăria propunându-și ca niciodată să nu aibă încredere în cineva.

Universul lui Nicole se schimbă când îl întâlnește pe Jay Hernandez (Carlos Nunez), un coleg de liceu, foarte bun la învățătură, căpitan în echipa liceului de fotbal american, a cărui dorință este să ajungă soldat în trupa Forțelor Aeriene Americane. Astfel principala sa prioritate este școala, dar când o întâlnește pe Nicole totul se schimbă. Cei doi trăiesc o frumoasă poveste de dragoste, chiar dacă sunt caractere total diferite atracția dintre ei este surprinzătoare.

„Lumile lor diferite se luptã, se confruntã, se clatinã. Prietenii petrecãreti ai lui Nicole sunt socati de alegerea ei, de afectiunea pentru un tocilar sãrac. Familia si prietenii lui Carlos sunt ingrijorati cã aceastã fatã egoistã si flamboaiantã îi poate primejdui viitorul, plin de promisiuni luminoase, dar greu de îndeplinit. Tendintele autodistructive ale lui Nicole amenintã sã distrugã ambitiile si idealurile lui Carlos. Confruntarea e iminentã. Si în timp ce toti cei din jur conspirã sã-i despartã, cei doi tineri trebuie sã decidã dacã diferentele dintre ei sunt insurmontabile sau pot fi depãsite cu dragoste si întelepciune.” (www.cinemagia.ro)

OPINIA MEA

Crazy/Beautiful l-am văzut în perioada liceului și cred că a fost povestea de dragostea pe care aș fi vrut să o trăiesc pe atunci. Nu m-aș plictisi de acest film deoarece de fiecare dată m-a impresionat pentru că redă nebunia iubirii adolescentine într-o alta idee decât cea pe care ne-am obișnuit să o vedem. Iubirea poate face minuni acolo unde este dorită cu adevărat.

De altfel, coloana sonora a filmului se potrivește foarte bine cu atmosfera filmului, prin muzică exprimându-se într-un fel și sentimentele pe care le trăiesc personajele (This Year’s Love” – David Gray)

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s