Premierele săptămânii

Odată cu intrarea oficială în sesiunea de examene din această iarnă  am cam neglijat blogul pe care l-am dorit sa fie o sursă inepuizabilă de informații cinefile. Pentru puțin timp am lăsat de-o parte proza interbelică și „Generația Pierdută” ca să vă prezint premierele săptămânii acesteia din cinematografe. Cum aș fi putut să ratez revenirea lui Arnold sau ecranizarea „Mizerabililor” lui Hugo?

1. ULTIMA REDUTĂ/ THE LAST STAND (2013)

The_Last_Stand_1358516806_2013Titlu: The Last Stand – Ultima reduta

Producator: Di Bonaventura Pictures

Actori: Arnold Schwarzenegger (Sheriff Ray Owens), Rodrigo Santoro (Frank Martinez), Jaimie Alexander ( Sarah Torrance), Forest Whitaker (Agent John Bannister)

Data lansare (SUA): 18 Ianuarie 2013

Data lansare (Romania): 25 Ianuarie 2013

Buget: 50,000,000 $

„Who the hell are you? I’m the Sheriff!”

Arnold Schwarzenegger nu ne-a mințit deloc atunci când ne-a amenințat cu celebra replică din Terminator: „I’ll be back!” și astfel îl revedem în 2013 într-o formă fizică excelentă și gata să se lupte cu oricine îi stă în cale.

Ray Owens este un şerif aflat în pragul pensionării, care s-a resemnat să lupte împotriva infractorilor mărunţi ce operează în micul oraş Sommerton Junction situat la graniţa Statelor Unite ale Americii cu Mexicul. El a renunţat la postul pe care l-a ocupat în LAPD după ce partenerul lui a rămas paralizat, într-o misiune executată prost.

În momentul în care Cortez, cel mai căutat traficant de droguri mexican, reuşeşte să evadeze în mod spectaculos dintr-un convoi de deţinuţi escortat de agenţi FBI şi se îndreaptă spre localitatea Sommerton Junction cu scopul de a se refugia în Mexic şi a scăpa de rigorile legii, Ray Owens întrevede şansă de a-şi răscumpăra greşelile trecutului capturându-l pe infractor. Singura problemă este ca şeriful este înconjurat de o echipă neexperimentata de poliţişti, iar Cortez ia un ostatic pentru a-şi asigura scăparea.

(sursa: www.cinemarx.ro)

2. MIZERABILII/ LES MISERABLES (2013)

323880l-220x0-n-23e328cd

 

Titlu: Les Misérables – Mizerabilii

Producator: Working Title Films

Actori: Hugh Jackman (Jean Valjean), Russell Crowe (Javert), Anne Hathaway (Frantine), Amanda Seyfried ( Cosette)

Data lansare (SUA): 25 Decembrie 2012

Data lansare (Romania): 25 Ianuarie 2013

Buget: 61,000,000 $

 

„A past he cannot escape, a fate she cannot change and the dream of a new tomorrow”

După îndrăzneața abordare a lui Joe Wright a romanului „Anna Karenina” a lui Lev Tolstoi, se pare că un alt roman clasic apare pe ecranele cinematografelor în regia lui Tom Hooper, „Mizerabilii” de Victor Hugo. Filmul deja a intrat în inimile criticilor de film, fiind premiat cu 3 Globuri de Aur și 8 nominlizări la Oscar. De altfel, trebuie menționat că filmul face parte din categoria Musical și de-a lungul celor 2 ore și 40 de minute sunt interpretate în jur de 50 de melodii.

Critica literară spune despre personajele lui Hugo că sunt „departe de epicentrul vieții burgheze moderne” scriitorul înzestrând personajele cu virtuți în ciuda „background-ului” social, astfel „cu un suflet sublim pe Fatine, femeia decăzută, și pe Jean Valjean, ocnașul cu suflet mare, criminal convertit la virtute, pe care societatea îl împiedică să se răscumpere”(Toma Pavel). Romanul este o frescă socială a Parisului și o reconstituire a unei perioade de 20 de ani care precedă Revoluția Franceză.

Mizerabilii, în regia lui Tom Hooper,  apare la 150 de ani de când Victor Hugo a scris romanul de 1900 de pagini și la aproape 30 de ani de când Cameron Mackintosh a realizat spectacolul de teatru. In 1983 directorul de teatru Peter Farago a venit cu ideea unui musical inspirat de acest roman și l-a abordat pe Mackintosh. Acesta a lucrat cu un poet si a rescris versiurile în engleza iar spectacolul sau Mizerabilii a debutat în octombrie 1985. Criticii au avut păreri impartite, insa publicul l-a adorat. De atunci musicalul a fost jucat în 43 de tari, cantat în 21 de limbi și văzut de peste 60 de milioane de oameni – devenind un succes impresionant și la Hollywood. 

Câștigătorul Oscarului din 2011 pentru Discursul regelui, Tom Hooper aduce pe marile ecrane un musical de zile mari cu o distribuție impresionanta. Mizerabilii – drama musical produsa de Working Title Films si Universal Studio va urmari firul epic al evenimentelor din romanul lui Victor Hugo: fostul ocnas Jean Valjean( Hugh Jackman) condamnat la inchisoare pentru ca a furat o paine evadeaza si isi construieste o viata consumata de fuga de inspectorul Javert (Russell Crowe) obsedat de capturarea sa. Cei doi se vor confrunta in timpul revolutiei din Paris in 1832. 

(sursa: www.procinema.ro)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s