The Host (2013)

The-Host-poster-22671_650x400

Fiecare an cinematografic aduce în fața privitorilor câte o poveste care să uimească audiența pentru imaginația bogată de care dau dovadă scenariștii. Ca simplu privitor bifezi încă un film pe lista celor propuse, ca cinefil poți deveni împătimit după un anumit gen, iar în cazul în care vrei sa scrii te enervezi de faptul că nu ai avut tu inspirația pentru o asemenea capodoperă.

Dacă anii precedenți ne-au oferit iubiri pasionale învăluite de o aură misterioasă între vampiri și ființe umane, se pare că anul acesta registrul se schimbă. Primăvara ne aduce așadar sub lumina reflectoarelor două pelicule care doresc să ajungă în Box Office: The Warm Bodies ( Iubitul meu e zombie) și The Host ( Gazda). Primul a avut premierea weekendul acesta, iar cel de al doilea va debuta săptămâna următoare. Ambele au în comun faptul că sunt ecranizări a unor romane, iar surpriza este și mai mare când constați că  „The Host” a fost scris de Stephenie Meyer.Pornim la drum în cunoștință de cauză despre fenomenul pe care l-a creat scriitoarea americană și ne întrebăm dacă și această nouă producție va avea un impact atât de puternic precum l-a avut „Saga Twilight”.

  • CARTEA

The_HostConform Wikipedia, „The Host” („Gazda”) se încadrează în genul S.F, dar și în romanul de dragoste. A fost lansat în anul 2008 în Statele Unite și a primit titulatura de bestseller din partea celor de la New York Times și Los Angeles Times.  La noi romanul a apărut în librării în 2009 și citind recenziile am observat că este apreciată datorită stilului mult diferit pe care îl abordează Meyer și a modului în care reușește să dea viață unei lumi post-apocaliptice în care rasa umană este dominată de ființe extraterestre. Așadar, S.Meyer, lasă de-o parte universul creat în micul orășel Forks din regiunea Washington și se îndreaptă spre Arizona unde pune bazele unui nou univers ficțional.The Host reprezintă prima parte dintr-o trilogie la care autoarea a început deja să scrie, momentan aceasta oferind publicului doar titlurile următoarelor volume  The Soul (Sufletul) și The Seeker (Căutătorul).

  • FILMUL

Povestea sumbră despre corpul oamenilor care va fi însuflețit de un spirit extraterestru în vederea alcătuirii unei lumi mai bune a depășit pragul tiparului în anul 2oo9 atunci când producătorii Nick Wechsler, Steve Schwartz și Paula Mae Schwartz  și-au exprimat intenția de a ecraniza romanul „The Host”.  Astfel în 2011 lui Saoirse Ronan  i s-a oferit să interpreteze rolul eroinei principale, Melanie Sryder, ca la scurt timp după aceea să se demareze filmările.

Regizorul, Andrew Niccol, dă șansa unor tineri actori să se afirme într-o producție care ar putea avea un succes foarte mare având în vedere bugetul care i s-a acordat, dar și datorită intrigii care este destul de diferită de ceea ce s-a văzut până acum. Regizorul pare să aibă o afinitate pentru filmele S.F deoarece a mai produs și altele ca „In Time” (2011) cu Justin Timberlake și Amanda Seyfreid, dar și „Gattaca”  în 1997 cu Ethan Hawke și Uma Thurman.

Trebuie să remarcăm prezența delicatei Saoirse Ronan care deja are în palmares o nominalizare la Oscar pentru „Cea mai bună actriță în rol secundar” cu filmul „Atonement”, dar să nu uităm și interpretarea de lăudat din „Hanna”(2011).

O altă speranță a Hollywood-ului este Max Irons (Jared Howe – iubitul lui Melenie) care până acum a avut roluri secundare în filme cu rezonanță: „Red Riding Hood”/„Scufița Roșie” (2011) și Dorian Gray” (2009).

Frumoasa din „Troia”(2004), Diane Kruger, se transformă  într-un vânător de corpuri umane care dorește să pună stăpânire pe mințile tuturor înlocuindu-le; această vânătoare se va transforma într-un adevărat război atunci când află că unul din corpurile posedate (Melanie/Wanda) va reuși să evadeze.

  • SINOPSIS

Intr-un viitor post apocaliptic si dezolant, lumea noastra a fost invadata de un dusman invizibil. Oamenii devin gazde pentru acesti invadatori, mintile le sunt luate, in timp ce corpurile lor raman intacte si isi continua vietile, aparent neschimbate. O mare parte din omenire a cedat.

Cand Melanie, unul dintre putinii oameni „salbatici” in viata, este capturata, are convingerea ca i-a sosit sfarsitul. Wanderer, „sufletul” invadator care a intrat in corpul lui Melanie, a fost avertizata despre provocarile cauzate de trairea in corpul unui om: emotiile covarsitoare, multitudinea de simturi, memoriile mult prea clare. Dar mai era ceva dificil, ceva la care Wanderer nu se astepta: vechiul chirias al corpului ei refuza sa renunte la posesiile mintii ei.

Wanderer ii pune la incercare gandurile lui Melanie, sperand sa descopere locurile pe unde se ascund restul de oameni rezistenti. In schimb, Melanie ii umple mintea lui Wanderer cu viziuni despre omul pe care il iubeste – Jared (Max Irons), un om care inca isi duce traiul in clandestinitate. Incapabila sa se desparta de dorintele corpului lui Melanie, Wanderer incepe sa tanjeasca dupa un om a carui demascare facea parte dintre insarcinarile ei. Cand fortele exterioare le transforma pe Wanderer si pe Melanie in aliate, ele se pregatesc sa plece in cautarea omului pe care ambele il iubesc, cautare care se dovedeste a fi periculoasa si nesigura.

(www.procinema.ro)

Premiera filmului va avea loc pe data de 29 Martie 2013 în cinematografe:

Un gând despre „The Host (2013)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s